The building site is located at the shore of a narrow bay, on a slope facing the evening sun. During construction, the wooded slope was left as close as possible to its natural state and special attention was paid to leave the nearby birch trees unharmed. The trees now shield the outdoor patios from the stinging rays of the summer sun.

The wooden villa was terraced to fit the sloping ground. The untreated spruce wood facade was left to turn gray in time. United by a shared roof, the building consists of two rectangular wings and a covered entrance patio in-between that frames a long view through the trees and down towards the bay. The bedrooms are located in the cool and shadowy wing, separate from the open and light living room wing. The floor to ceiling high windows allow for the interior space to flow visually through to the outdoor patio and on towards the bay and the evening sun.

Phase

Completed 2001

Area

100 m2