Cubile-sänky inspiroituu muinaisesta roomalaisesta sängystä, joka merkitsee levon paikkaa. Roomassa nukkumiseen oli pyhitetty oma tilansa.

Ajaton ja yksinkertainen Cubile on monipuolinen tilaelementti, joka voidaan luontevasti sijoittaa myös huoneen keskelle.

Cubile keveästä ilmeestään huolimatta erittäin tukeva. Cubilen perustana toimii puinen, futon-henkinen alusta, kolmessa eri leveydessä: 100, 160 ja 180 cm ja kahdessa eri materiaalissa, tammi ja pyökki. Patja saa olla joko sen alustan kokoinen tai kapeampi, jos halutaan, että kauniit puurimat näkyvät sivuista. Ilman patjaa, sänky on 21,5 cm korkea.

Sänkyä voidaan täydentää päädyllä ja pöytätasolla. Päädyn ja pöytätason voit myös hankkia myöhemmin, sillä asentaminen on erittäin helppoa; pääty vain nostetaan paikoilleen. Sänky muuntuu täydelliseksi tilaelementiksi kun siihen lisätään pöytätaso, joka toimii vaikkapa kirjoitus- tai yöpöytänä. Pöytä voidaan kääntää sängynpäätyyn haluttaessa.

Cubile on liimaton ja ruuviton. Sänky voidaan kasata yhden hengen voimin ilman työkaluja. Ekologisen sängyn materiaalina on käsittelemätön tammi tai pyökki. Cubilen osat on valmistettu Suomessa Wooden Oy:n puusepänverstaalla niin, että mahdollisimman vähän puumateriaalista päätyy hävikkiin.

Kokoamisohjeet

Mistä saa