Villa Koppar sijaitsee upeassa luonnon ympäristössä Kopparnäsissä, Inkoossa, noin 45 km Helsingistä. Omakotitalokokonaisuus koostuu kahdesta rakennuksesta: päärakennus ja autotalli, jossa on työhuone sekä kuntosali.

Idyllisen maalaismaiseman ja kallioiden välissä tämän nuorelle perheelle suunniteltu täysin ekologisen, maalämmöllä lämmitetty passiivitalon runko on tehty olkielementeistä (Ecococon). Ulkoverhous on kuusipaneeli Organowood-käsittelyllä, kun taas sisätilat on savirapattu. Katto on tehty SSAB:n GreenCoat maalipinnoitetusta teräksestä, jossa on ainutlaatuinen pohjoismaista rypsiöljyä sisältävä biopohjainen pinnoite.

Olohuone, keittiö ja maisemasauna sijaitsevat yläkerrassa, mikä mahdollistaa upeiden näkymien ja kalliomaiseman ihailun. Makuuhuoneista on suora pääsy puutarhaan alakerrassa. Sisätilat, sisustukset ja valaistus ovat minimalistisia, käyttäen pääasiassa puuta ja savea. Molempien kerroksien lattia on luonnonbetonia (massiivisavi).

Tämä rauhallinen ja kaunis pesä on tarkkaan harkitun suunnittelun ja tiiviin yhteistyön tulos upeiden asiakkaiden kanssa. Kestävä suunnittelu ja rakentaminen merkitsee tällä kertaa myös ystävyyden alkua.

Laajuus

150 m2 + 30 m2

Vaihe

Valmistunut 2023

Asiakas

Yksityinen