Avoin kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu, 5. palkinto

Folignanon uusi kaupungintalo näyttäytyy kompaktina massana, mutta muodostuu kolmesta rakennuksesta, jotka sulkevat sisäänsä lasikatolla katetun julkisen aukion. Kaupungintalo on typologialtaan tunnistettava julkinen rakennus, istuen samalla osaksi ympäröivää kontekstia ja rakennuskantaa.

Rakennuksen kaksi sisäänkäyntiä johtavat sisäpihalle, kaupungintalon sydämeen, joka toimii sosiaalisena kohtaamispaikkana arjen puheenaiheiden jakamiselle. Aukiolla tuntee olevansa kuin antiikin Rooman foorumilla, eikä niinkään kaupungintalolla. Tästä kohtaa rakennusta kaikki toiminnot jakautuvat – ja toisaalta tulevat yhteen.

Kaikkien kolmen rakennuksen kattojen muoto ja koko ovat samanlaiset, mutta ne sijoittuvat eri korkoihin (toinen, kolmas ja neljäs kerros). Mitä ylemmäs rakennuksissa kulkee, sitä yksityisemmiksi tilat muuttuvat. Toisessa kerroksessa sijaitsee pormestarin toimisto, valtuutettujen tiloja, kaupungin sihteeristö ja valtuustosali. Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa sijaitsee kirjanpidon ja veroasioiden toimistotilat.

Nimi Folignano tulee latinasta “fu lignum” (se oli puuta), jonka vuoksi puulla on vahva merkitys alueella. Tästä syystä oli luonnollinen päätös käyttää puuta pääasiallisena materiaalina rakennuksessa. Rakennuksen väri ja materiaali sulautuvat paikalliseen kiveen, jota on myös käytetty kaikissa ulkotilojen laatoissa.

Pinta-ala 890 m²

Nettoala 675 m²

Osittain ilmastoitu, katettu alue 274 m²

Aurinkosähköpaneelit 34 m²

Tontin pinta-ala 2 120 m²

Tiimi

Martino De Rossi, Kristiina Kuusiluoma, Emma Savela, Agnes Jarmund, Noah Laurin Strud

Asiantuntijat