HEI Jätkäsaaren päiväkoti perustuu Helsingin kaupungin järjestämän tonttikilpailun voittajatyöhön. Konsortion eQ, Touhula ja HEI Schools tontinhakuehdotuksen arkkitehtisuunnitelmista vastasi Työyhteenliittymä Mer Arkkitehdit Oy ja Collaboratorio Oy.

Tavoitteenamme oli suunnitella terveellisiä, inspiroivia ja kauniita tiloja lapsille. Yksiaineiset ulkoseinät on rakennettu Wienerbergerin ympäristö- ja sisäilmaystävällisistä 500mm saviharkoista. Ikkunat ovat massiivipuuta ja niiden sijoittamisessa on huomioitu lapsen silmänkorkeus. Lattiat ovat päällystämätöntä luonnonkorkkia ja puiset kalusteet on tehty mittatilauksena. Ulkona lapset tulevat leikkimään LOCI maisema-arkkitehtien suunnittelemalla aurinkoisella korttelipihalla.

HEI Schools eli Helsinki International Schools on kansainvälinen päiväkotikonsepti, joka perustuu suomalaisen varhaiskasvatuksen huippuosaamiseen. Toiminnassa ovat vahvassa roolissa luovuus sekä sosiaalis-emotionaalisten taitojen harjoittelu, ja tutkimuspohjainen konsepti on luotu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

HEI Schools -päiväkotien tilasuunnittelu ja konsepti on palkittu ”Vuoden huiput 2018” -palkinnoilla. 

Yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Paula Leiwo Oy:n kanssa.

Valokuvat: Kuvio Oy

Vaihe

Valmistunut 2020

Laajuus

1 600 m2